hourglass

problemen oplossen voor je Canon printer

bij inkt partner komt dit problemen bijna nooit voor Mijn inktpatroon  wordt niet herkend door de printer.
Controleer of de inktpatroon  goed in de houder is geplaatst en dat de deksel van de printer goed gesloten is. Controleer de status monitor, zowel op het bedieningspaneel van uw printer als op uw computer.
Let op, de compatibele inktpatroon  licht niet op om patentinbreuk te voorkomen. Indien de foutmelding blijft bestaan, verwijder dan voorzichtig de inktpatroon  om te controleren of de chip op de inktpatroon  niet los zit. Plaats de inktpatroon  vervolgens weer terug in uw printer. Indien de foutmelding blijft bestaan, vervang dan uw inktpatroon  .
Mijn inktpatroon  past niet in de printer zoals de originele inktpatroon  .
Til de inktpatroon  licht omhoog totdat deze hoorbaar in positie klikt. U voelt enige weerstand bij het plaatsen maar kunt gewoon licht doordrukken.
Ik krijg de foutmelding: inktpatroon  is leeg.
Het is mogelijk dat er een waarschuwingsboodschap verschijnt, die aangeeft dat de inktpatroon  leeg is of dat er geen originele inktpatroon  is geïnstalleerd (deze boodschap kan per printermodel verschillen). Bevestig het bericht. Als daarna de indicator verschijnt van het inktniveau, let daar dan niet op. De aangegeven status is niet die van de geïnstalleerde inktpatroon  . Klik op het vakje [Deze boodschap niet meer tonen] en sluit het venster. Als de knop [Doorgaan] knippert: klik er 5 seconden op en het afdrukken wordt hervat. Indien de knop "Doorgaan" knippert of indien u op uw scherm niets kunt aanklikken, reset de printer: - Druk 5 seconden lang op de stop/reset, start (driehoekje) of resume (driehoekje/cirkel) knop. Het afdrukken wordt nu hervat. U kunt de melding blijven krijgen dat de inktpatroon  leeg is. Deze melding kunt u negeren.
Mijn print is van slechte kwaliteit: witte strepen/slechte kleur.
Indien de inktpatroon  niet of bijna leeg is, kunt u de printkoppen één of meerdere keren reinigen met behulp van het reinigingsprogramma. U vindt dit onder het kopje "printeronderhoud" (benaming kan per printer verschillen).
U kunt ook op de volgende link klikken, Handleiding voor Canon Pixma printers. U komt op de website met Pixma printers van Canon. Hier kunt u uw printer uit de lijst selecteren en vervolgens de handleiding downloaden. In de handleiding staat onder andere beschreven hoe u de printkoppen kunt reinigen, hoe u de printkoppen moet uitlijnen en hoe u de inktniveau’s kunt aflezen.
Ik krijg andere printresultaten dan met een originele inktpatroon  .
De zwarte kleur kan licht verschillen (iets minder diep) met het origineel. Dit heeft te maken met de inkt maar schaadt de printer niet.
Indien zwart echt grijs oogt kan het ook liggen aan de instellingen van de printer:
Controleer de papierinstellingen. Dit hoort op “Gewoon papier” te staan. Indien het papier op “Glossy” staat, kleurt het grijs. U komt er door te klikken op: Configuratiescherm > Apparaten en printers > Selecteer de printer en klik op rechter muisknop > Voorkeursinstellingen voor afdrukken > Tab: Papier/Kwaliteit > Media: Gewoon papier.
Ik krijg geen print meer na vervanging van de inktpatroon  .
Controleer eerst of u de seal/tape van de inktpatroon  heeft verwijderd. Indien dit verwijderd is en er geen foutmelding verschijnt, kunt u een reinigingsprogramma uitvoeren.
U kunt op de volgende link klikken, Handleiding voor Canon Pixma printers. U komt op de website met Pixma printers van Canon. Hier kunt u uw printer uit de lijst selecteren en vervolgens de handleiding downloaden. In de handleiding staat onder andere beschreven hoe u de printkoppen kunt reinigen, hoe u de printkoppen moet uitlijnen en hoe u de inkt niveau’s kunt aflezen.
Ik krijg geen print maar de inktpatroon  bevat nog voldoende inkt.
Indien de inktpatroon  langere tijd niet is gebruikt, kan het zo zijn dat de inkt is ingedroogd. In dit geval moet u een nieuwe inktpatroon  installeren. Is dit niet het geval, volgt u dan voor uw type printer de volgende stappen:
        1. Haal de inktpatroon  uit de printer en wrijf met een schone, niet pluizende doek zeer                 voorzichtig over de chip.
       2. Installeer de inktpatroon  opnieuw en druk goed aan.
 
Mijn Canon printer print vlekken op papier en reiniging van de printkoppen geeft geen verbetering. Wat moet ik doen?
Als dit probleem zich voordoet, zit er waarschijnlijk een fout/slijtage in het printkop reinigingsmechanisme van de printer. We raden u aan de printer terug te brengen naar uw Canon dealer.
mobile Onderdelen en accessoires

Er zijn geen producten in deze categorie.