hourglass

problemen oplossen voor je Epson printer


Direct na installatie krijg ik de melding: cartridge is leeg.

Mijn cartridge wordt niet herkend door de printer

Verwijder de cartridge uit de printer en veeg de chip op de cartridge voorzichtig schoon met een schone, droge tissue. Plaats de cartridge vervolgens weer terug in de printer.
Deze melding betekent bij de cartridges dat deze (bijna) leeg is en vervangen dient te worden. Indien het een nieuwe cartridge betreft en deze niet leeg kan zijn, haalt u dan de cartridge uit de printer en maak de chip voorzichtig schoon met een licht vochtige doekjeWanneer ik mijn cartridge installeer, krijg ik een foutmelding over niet originele cartridges.

Druk op 'Doorgaan' en start normaal uw printopdracht.

Epson geeft enkel aan dat deze cartridge geen origineel betreft. Dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit. Bevestig de boodschap en u kunt probleemloos verder printen.

Ik heb een complete set vervangende cartridges geïnstalleerd en de status monitor geeft aan dat ze allen leeg zijn.

Het is mogelijk dat op één van de cartridges de chip op de cartridge onvoldoende of geen contact maakt met de elektrische contactpunten in de printer.

De cartridgehouder dient in de vervangingspositie geplaatst te worden. Dit doet u door op de Inkt/OK toets te drukken of door de instructies in uw printer onderhoudsmenu stapsgewijs te volgen.

Til de sluitklep boven de cartridges omhoog en druk de cartridges stevig met uw handen aan. Wanneer dit niet lukt, til de desbetreffende cartridge dan voorzichtig omhoog. Druk vervolgens de cartridge weer stevig terug in positie om de chip goed contact te laten maken met de contactpunten in de printer.

Na enige tijd gebruik geeft de printer ineens aan dat de cartridge niet herkend wordt.

Indien de cartridge voorafgaand aan deze melding wel naar behoren heeft gewerkt betekend deze melding dat de cartridge leeg is. Vervang de cartridge voor een nieuwe om dit probleem te verhelpen. (De reden dat de printer niet aangeeft dat de cartridge leeg is komt omdat Epson daar een patent op heeft.)

Direct na installatie krijg ik de melding: cartridge is leeg.

Bij Epson cartridges is een nauwkeurige plaatsing van de cartridges in de printer vereist. Het is mogelijk dat de cartridges niet goed geplaatst zijn. Haal de cartridge uit de printer. Maak de chip voorzichtig schoon met een licht vochtige, niet pluizende doek of tissue. Druk op OK of reset de printer.

 

Er zitten lijnen/strepen op het papier na het printen.

Voer een reiniging van de printkoppen uit. De reiniging vindt u in het onderhoudsmenu van uw printer.

Wanneer u op de volgende link klikt, Handleiding voor Epson Stylus printers, komt u op de website met Epson printers. Hier kunt u uw printer uit de lijst selecteren en vervolgens de handleiding downloaden. In de handleiding staat onder andere beschreven hoe u de printkoppen kunt reinigen, hoe u de printkoppen moet uitlijnen en hoe u de inktniveau’s kunt aflezen.

Print een testpagina uit om te zien of alle spuitkanaaltjes vrij zijn van blokkades. Indien er nog steeds lijnen/strepen op de geprinte pagina verschijnen, herhaal dan de vorige stappen. Indien er op de uitgeprinte testpagina twee zwarte lijnen verschijnen, voer dan tot twee schoonmaakcycli uit. Wanneer u een drietal zwarte lijnen ziet, voer dan tot drie schoonmaakcycli uit. In de meeste gevallen worden geblokkeerde spuitkanalen veroorzaakt door opgesloten lucht in de printkop. Wanneer de reinigingscyclus de lijnen/strepen niet laat verdwijnen, laat de printer dan een halfuur rusten en voer een controle van de spuitkanalen uit.

Wanneer er geen verbetering optreedt, laat de cartridge dan nog eens twee uur rusten. Tijdens deze rustperiode zal inkt door de cartridge vloeien en de opgesloten lucht absorberen en/of door de printkop naar buiten drukken. Wanneer er cartridges voor onbepaalde tijd uit de Epson printer verwijderd worden, is de printkop onderhevig aan uitdroging en kan deze gaan dichtzitten. Vervang dus de gebruikte cartridges pas op het moment dat u vervangende cartridges beschikbaar hebt. Verwijder nooit de stekker uit de printer wanneer de printer actief is zoals bij papierdoorvoer, reinigingscycli en afdrukken. Wanneer de printer niet in gebruik is, wordt de printkop afgesloten via het afsluitmechanisme om uitdroging te voorkomen. 

Ik krijg geen print meer na vervanging van de cartridge.

Controleer eerst of de gele tape is verwijderd van de cartridge. Indien u de gele tape heeft verwijderd en er geen foutmelding verschijnt, kunt u een reinigingsprogramma uitvoeren. U vindt het reinigingsprogramma onder het kopje "printerinhoud" (benaming kan per printer verschillen).

Ook kunt u op de volgende link klikken, Handleiding voor Epson Stylus printers. U komt op de website met Epson printers. Hier kunt u uw printer uit de lijst selecteren en vervolgens de handleiding downloaden. In de handleiding staat onder andere beschreven, hoe u de printkoppen kunt reinigen, hoe u de printkoppen moet uitlijnen en hoe u de inktniveau’s kunt aflezen.

 

Het installeren van een nieuwe cartridge kost inkt uit alle cartridges, wat kan resulteren dat een andere cartridge leeg raakt.

Na enkele installaties van cartridges, voert de printer automatisch een reinigingsprogramma uit, waarbij inkt uit alle cartridges verbruikt wordt. Dit proces kan ertoe leiden dat een geïnstalleerde cartridge leeg raakt. Daarentegen zorgt het reinigingsprogramma wel voor een betere afdrukkwaliteit.

Waarom krijg ik geen waarschuwing in de statusmonitor dat de cartridges bijna leeg zijn?

De fabrikant heeft de software in uw printer dusdanig ontwikkeld dat het gebruik van alternatieve cartridges bemoeilijkt wordt. Uw statusmonitor werkt niet, maar wanneer uw cartridge daadwerkelijk leeg is, zal er een melding verschijnen.

Epson printer accepteert cartridges niet

 

Stap 1: Zijn de cartridges geschikt/correct geleverd?

Het is altijd verstandig eerst te controleren of de cartridges correct zijn geleverd en of deze geschikt zijn. Controleer met behulp van je pakbon of factuur of je ontvangen hebt wat je besteld hebt. Via de website kan je zien of de producten geschikt zijn voor je printer.

Stap 2: Epson Status Monitor uitzetten

Om informatie te bekijken over de cartridges en de printer hebben veel Epson printers de EPSON Status Monitor 3. Hiermee kan je onder andere zien of de printer gereed is voor printen en hoe vol de cartridges zijn. Deze functie is uit te schakelen.

 • Navigeer naar Apparaten en printers
  • (indien u dit niet weet te vinden kunt u onderstaande stappen volgen)
  • Op uw toetsenbord druk tegelijkertijd op de  Win+R knoppen
  • In dit Uitvoeren scherm type vervolgens control printers
 • Klik met de rechtermuisknop op je printer en kies de optie Voorkeurinstellingen Printer
 • Klik op het tabblad Hulpprogramma’s
 • Onderaan de pagina, klik op de knop Snelheid & Voortgang…
 • In dit menu vink het EPSON Status Monitor 3 uitschakelen vakje AAN
 • Druk op OK

Stap 3: Start de printer en PC opnieuw op

Nadat de status monitor is uitgeschakeld moet de printer en de aangesloten PC opnieuw opgestart worden. Dit doen we door alle kabels uit de printer en de PC opnieuw op te starten.

 • Schakel de PC uit
 • Koppel de printer los van de PC
  • Verwijder de USB kabel van de printer naar de PC
  • Verwijder de netspanningskabel uit de printer
 • Start nu de PC opnieuw op
 • Wacht tot de PC compleet is opgestart
 • Sluit de printer opnieuw aan (USB kabel in de printer, stroomkabel in de printer)

Nadat deze 3 stappen zijn uitgevoerd worden de cartriges herkend. Zoals je ziet zit de Status Monitor niet op de meest logische plek in de software. Hopelijk heb je alles kunnen vinden, als er nog vragen zijn dan horen we dat graag.mobile Onderdelen en accessoires

Er zijn geen producten in deze categorie.