hourglass

problemen oplossen HP

bij inkt partner komt dit problemen bij nooit voor 


De printer herkent de cartridges als niet origineel.

De cartridges van Inkt Partner zijn geen originele cartridges. Bij installatie van de cartridges heeft de printer herkend dat het geen originele cartridges zijn, door de data uit te lezen die zijn opgeslagen op de microchip. Deze cartridges hebben het proces van grondige inspectie, reiniging en vullen doorlopen om een kwalitatief en compatibel product te produceren.
Bij de initiële installatie van de cartridges drukt u op OK om door te gaan.

Ik krijg de melding: cartridge niet herkend.

Indien u de melding "cartridge niet herkend" niet kunt wegklikken, zijn mogelijk de inktkanalen verstopt. Deze verstopping kan worden opgelost door middel van het reinigingsprogramma van uw printer. U vindt dit onder het kopje “printeronderhoud” of "printereigenschappen". Wanneer u niet direct resultaat ziet, dient het reinigingsprogramma 1 of 2 keer te worden herhaald.
Wanneer u op de volgende link klikt, Handleiding voor HP printers, komt u op de website met printers van HP. Hier kunt u uw printer uit de lijst selecteren en vervolgens de handleiding downloaden. In de handleiding staat onder andere beschreven hoe u de printkoppen kunt reinigen, hoe u de printkoppen moet uitlijnen en hoe u de inktniveau’s kunt aflezen.
Wanneer u niet direct resultaat krijgt, dient het reinigingsprogramma 1 of 2 keer herhaald te worden. Mocht dit niet geholpen hebben kunt u het volgende doen:
A. Oplossing voor cartridges zonder printkop
B. Oplossing voor cartridges met printkop
A. Voor cartridges zonder printkop (langwerpige cartridges)
Hieronder vallen onder andere: HP 364XL, HP 921XL, HP 931XL, HP 951XL
 
In het geval dat het reinigingsprogramma niet het gewenste resultaat biedt, haalt u dan de cartridge uit de printer en volg de volgende stappen:
1. Zorg dat u schoon water (het liefst gedenatureerd, kraanwater mag ook) en wattenstaafjes bij de hand hebt.
2. In de cartridge houder ziet u kleine zeefjes.
 3. Ga met een nat wattenstaafje over het zeefje heen.
 4. U zult zien dat het wattenstaafje de restinkt opneemt en de kleur van de inkt aanneemt.
5. Herhaal dit proces een aantal keer, totdat het wattenstaafje geen inkt meer opneemt.
 
B. Voor cartridges met printkop (blokvormige cartridges)
Hieronder vallen onder andere: HP 20, HP 21, HP 56, HP 57, HP 300, HP 301, HP 302, HP 304, HP 62, HP  63
In het geval het reinigingsprogramma niet het gewenste resultaat biedt, haalt u dan de cartridge uit de printer. Reinig het koperkleurige gedeelte met een licht vochtige, niet pluizende doek. Wrijf voorzichtig over het koperkleurige gedeelte.
 
Maak met uw vinger een puntje van de doek, zodat het textiel een beetje inkt uit de cartridge zuigt. Hierdoor worden mogelijk verstopte kanalen vrijgemaakt. Gedenatureerde alcohol is hiervoor uitermate geschikt, maar het kan ook met water.
 
Daarna het contactpunt geheel droog maken met een niet pluizende doek. Plaats de cartridge vervolgens terug in de printer.
Installatie-instructie:

1. Verwijder de lege cartridge uit uw printer.
2. Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking.
3. Verwijder de gele tape aan de bovenkant van de cartridge.
4. Verwijder de oranje kap.
Let op!! Deze volgorde is van groot belang. Verwijdert u de oranje kap voordat u de gele tape heeft verwijderd, dan gaat de cartridge lekken en is deze niet meer bruikbaar.
5. Installeer de cartridge in de printer.

Mijn cartridge ziet er anders uit dan de originele cartridge.

Vanwege patenten van de printerfabrikant kan een cartridge iets afwijken van het origineel. Dit heeft echter geen invloed op de printkwaliteit.

bij ons komt het bijna nooit voor

 

Ik krijg andere printresultaten dan met een originele cartridge.

De zwarte kleur kan licht verschillen (iets minder diep) met het origineel. Dit heeft te maken met de inkt maar schaadt de printer niet.
 
Indien zwart echt grijs oogt kan het ook liggen aan de instellingen van de printer:
 
Controleer de papierinstellingen. Dit hoort op “Gewoon papier” te staan. Indien het papier op “Glossy” staat, kleurt het grijs. U komt er door te klikken op: Configuratiescherm > Apparaten en printers > Selecteer de printer en klik op rechter muisknop > Voorkeursinstellingen voor afdrukken > Tab: Papier/Kwaliteit > Media: Gewoon papier.

Er verschijnt een inktsysteemfout of een Ox… foutmelding op het bedieningspaneel.

De exacte bewoording van deze melding kan variëren, maar het woord "error" gaat er meestal aan vooraf. De stappen voor het oplossen zijn afhankelijk van de foutcode, maar u kunt deze opzoeken op de officiële HP site, via www.hp.nl.mobile Onderdelen en accessoires


Er zijn geen producten in deze categorie.